Σύντομο Βιογραφικό

Η πλαστικός χειρουργός Dr Φράγκου Ιωάννα γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στην Θεσσαλονίκη.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. τον Νοέμβριο του 1985 και πήρε τον τίτλο ειδικότητας Πλαστικού Χειρούργου τον Ιούνιο του 1995, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης 2 χρόνων στην Γενική Χειρουργική στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Ινστιτούτο και 4 χρόνων ειδίκευσης στην Πλαστική Χειρουργική, στο Τμήμα Εγκαυμάτων και Χειρουργικής Άκρας Χειρός στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Στο διάστημα αυτό ολοκλήρωσε και την Υπηρεσία υπαίθρου -Αγροτικό Ιατρείο Καμπάνης Νομού Κιλκίς- όπως ορίζει ο νόμος για την λήψη τίτλου ειδικότητας στην Ελλάδα.

Μέτα από 5 χρόνια εκτέλεσης και ανάλυσης πρωτότυπης πειραματικής μελέτης σε επίμυες επί οπτικού και ηλεκτρονικού μικροσκοπίου (με στόχο-τον οποίον και αποδείξαμε- τη μείωση της επιπλοκής του σχηματισμού κάψας γύρω από τα σιλικονούχα ενθέματα του μαστού με την εφάπαξ χρήση τοπικά mitomycin-C) έλαβε τον τίτλο της Διδάκτορος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό παμψηφεί ΆΡΙΣΤΑ, το Δεκέμβριο του 1999.

Επί σχεδόν 25 χρόνια εργάστηκε τόσο στον δημόσιο τομέα – Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κιλκίς για 4 χρόνια και Γενικό Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης για 14 χρόνια (τα 10 τελευταία με το βαθμό της Διευθύντριας Ε.Σ.Υ.) από οπού και παραιτήθηκε το Σεπτέμβριο του 2014 – όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Ακολούθησε άμεσα η 4χρονη εργασία στον μεγαλύτερο Ιδιωτικό Νοσοκομειακό Όμιλο (Dr. Sulaiman Al Habib -HMG) στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας μέχρι το Σεπτέμβριο του 2018 όποτε και επέστρεψε στην Ελλάδα για να εργαστεί στον Ιδιωτικό πλέον τομέα.

Κατά την διάρκεια των 25 αυτών χρόνων εργαζόμενη ως ειδική πλαστικός χειρουργός συνέχισε την γενικότερη επικαιροποίηση των γνώσεών της  με τρία μεταπτυχιακά. Στην Βόρεια Καρολίνα των Η.Π.Α το 1997 και στην Ρώμη το 2004 (στην αισθητική χειρουργική), και στο Μιλάνο το 2005 (INSTITUTO PER LO STUDIO E CURA DEI TUMORI) στην αισθητική και επανορθωτική αποκατάσταση του μαστού.

 

Παράλληλα συμμετείχε σε πολύωρα εκπαιδευτικά σεμινάρια στο Παρίσι για μια πενταετία υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αντιγήρανσης της οποίας είναι μέλος από το 2007.

Συμμετέχει ανελλιπώς για περισσότερα από 35 χρόνια στα σημαντικότερα συνεδρία πλαστικής χειρουργικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που πλέον ξεπερνούν τα 150, στα μισά εκ των οποίων και με ανακοινώσεις, ενώ υπάρχουν δημοσιεύσεις εργασιών της σε αναγνωρισμένα περιοδικά της ειδικότητας της.

Είναι μέλος πολλών εταιρειών Ελληνικών και Διεθνών της ειδικότητας της συνεχίζει την δια βίου εκπαίδευση και επικαιροποίηση γνώσεων.

Τέλος, συμμετέχει στην διοργάνωση μιας prospective διπλής τυφλής κλινικής μελέτης σε συνεργασία με το μεγαλύτερο αντικαρκινικό κέντρο της Ιταλίας στο Μιλάνο (INSTITUTO PER LO STUDIO E CURA DEI TUMORI). Η μελέτη αυτή βασίστηκε στην κλινική επιβεβαίωση της πειραματικής διδακτορικής διατριβής της για την πρόληψη του σχηματισμού κάψας στο μαστό γυναικών που βάζουν σιλικόνη, για την ανάπλαση του μαστού μετά από μαστεκτομή. Ξεκίνησε το 2005 με προοπτική 15ετιας.

Κατά την διάρκεια της θητείας της  σε κρατικά νοσοκομεία εκτός από νοσηλευτικό παρήγαγε και εκπαιδευτικό έργο σε νοσηλευτές. Επιπλέον οργάνωσε μαθήματα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και σε φοιτητές Ιατρικής του Α.Π.Θ. αλλά και ειδικευόμενους άλλων χειρουργικών ειδικοτήτων που επέλεγαν εξάμηνη εκπαίδευση στην Πλαστική Χειρουργική, από το 2005-2014, την τελευταία δηλαδή δεκαετία της εργασίας της στον Δημόσιο Τομέα, ως Διευθύντρια Ε.Σ.Υ. Πλαστικός Χειρουργός.

Για το πλήρες βιογραφικό στα αγγλικά πατήστε εδώ.